Orgyen Trinli Dordzse Karmapa a járványról

Mindenkinek Tashi Delek-et szeretnék kívánni.

Most, ahogy azt ti is tudjátok, amikor a koronavírus járvány az egész világon elterjedt, elképzelhetetlen krízist létrehozva, én elvonulásban tartozkodtam, eltávolodva a társadalomtól. De nem bírtam a belső érzéssel, így ma szeretnék egy pár szót szólni. Mióta ez a járvány elkezdett terjedni, nagy hatással van a mindennapi életére és egészségére minden embernek az egész Földön. Aggódunk, hogy mi fog történni a jövőben.

A Buddha ezt mondta, minden ami létrejött, az múlandó. Mindegy milyen élethelyzetben vagyunk, az mindig megváltozik, egy pillantara sem áll meg. Nagyon sok változással meg tudunk birkózni, de ezt tudni nem elég. Amikor a változás úgy történik, ahogy mi akarjuk, amikor a pozitív változás akár meg is haladja az elvárásainkat, akkor elkezdünk reménykedni, hogy hátha még jobbra fordul. De amikor a fordítottja történik, amikor érthetetlenül rossz irányba változnak a dolgok, akkor megijedünk, és nem tudjuk, mit tegyünk.

Szóval, amikor ilyen nagy múlandósággal szembesülünk, mint most, akkor mindent meg kell tennünk, hogy a pánik helyett befelé forduljunk. Például, sok minden, amit biztosra veszünk, valójában igen értékes. Lazuljunk el és gondoljunk az egészségünkre, és hogy milyen nagy örömöt okoz, hogy vannak szeretteink. Aztán használhatjuk a krízist arra is, hogy fejlődjünk és tanujlunk új dolgokat. Véleményem szerint ezek nagyon hasznos dolgok.

A járvány nem tesz különbséget férfi és nő között, nem válogat bőrszín vagy nemzetiség, gazdagok és szegények között. Még a fejlett országokban is, mint Amerika, Spanyolország, Olaszország és Anglia nehézségekkel küzdenek. Sok fejlődő vagy szegény országban még nagyobb nehézségek várhatók. Akkor is, ha csak egyetlen koronavírus beteg van egy országban, a veszély az egész világ számára olyan, hogy döntően fontos mindenkinek a Földön együttműködni, hogy szembenézzünk és felszámoljuk ezt a krízist.

Naponta nő a betegek száma. Amikor azt látjuk, hogy emelkedik a halottak száma száz, majd ezer fölé, tehetetlenek maradunk. A valságban mindegyikük egy élő, lélegző ember. Gyakorlatban, az orvosok és egészségügyi dolgozók gondozzák a betegeket és nagy áldozatokat hoznak a harcban. Kiemelten fontos, hogy kifejezük elismerésünket, támogatásunkat és tiszteletünket.

Így, hogy mi, Buddhisták, mindannyian megmutassuk támogatásunkat a járvány alatt, a következő szombattól a hét minden napján egyórás szertartást tartunk online, az interneten. Együtt meditálhatunk a világ békéjéért és a járvány elcsillapításáért. Az időpontot később hirdetjük ki. Ezúton kérek mindenkit, hogy meditáljunk együtt minden ember boldogságáért és a járvány gyors lefolyásáért a világon.

Programok

A legközelebbi események

Elérhetőségek

Az alábbi lehetőségeken érsz el minket

6722 Szeged, Gogol u. 26.
pagoda108@gmail.com
06/20 927-3471
Életenergia Közössége Facebook
Életenergia Közössége Egyesület