Nyolc Szerencsjel
Nyolc Szerencsjel
Adó 1% felajánlás:
18511196-1-06

A közösség bankszámlája:

10401268-50526648-84551003

Köszönjük az adományokat!

Nyugné – A jelen átélése

A Nyugné (böjt) egy olyan meditációs és vizualizációs módszer, amely kinyitja az érzékeinket, megpihenteti az elmét – ezáltal leszünk képesek a jelenben meggyökeresedni. A jelen átélése révén leáll a rohanás és megszűnik az a csőlátás, hogy mindig csak rohanunk és vágyaink megvalósítására áldozzuk életünk minden lehetőségét, fiatalságunkat, vitalitásunkat.

A meditáció segít kialakítani egy helyes időgazdálkodást a mindennapi életben. A rendszeresség a tudatos, pillanatnyi meg-állás segíti az intelligencia előhívását a tudatunk mélyéről, amit mára már a “józan paraszti észjárásnak” nevezünk.

Az érzékelés teljesen új alapokra kerül. Jelen pillanatban az érzékelésünk zavaros, mivel összekeveredik a gondolatainkkal és az érzéseinkkel.

A gondolatok és az érzelmek teljesen átalakítják az érzékszerveink által észlelt jelenségeket.

Ha a nézetünk a nyitottságra figyel, képesek vagyunk észrevenni azt, hogy hogyan és miként zárjuk be szívünket. És hogyan használjuk a mások által szajkózott sztereotip mintákat, amelyek nem a Jelen-ről szólnak, hanem a múlt ragaszkodó értékeit – vélt vagy valós félelmein keresztül – tapasztalatnak szoktunk definiálni.

A Nyugné a szív útja, amely segít önmagunkhoz visszatalálni, tájékozódást jelent a legjobb döntéseink meghozásában és felismerésében. A Nyugné gyakorlati útja az, hogy tisztázzuk magunkban az elfogultságot és az elvakultságot, melyek “én-központúvá” tettek, és saját nézeteink rabságába szenvedtetjük magunkat és másokat.

Szabadságunk és bölcsességünk elérése, megvalósítása és azt meghaladást a mi választásunk, de választani csak akkor lehet, ha van betekintésünk – egyfajta tapasztalásunk a tágasságról, a térről, az energiáról -, nem vagyunk vágy-vezéreltek, hormon-vezéreltek és megtanulunk Itt és Most időzni a Jelenben.